Sernik cytrynowy

Autor:

JowitaP

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Fit


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Biszkoptowy spód

  • 100 g mąki,
  • 100 g cukru,
  • 2 jajka

Masa sernikowa

  • Serek śmietankowy Łaciaty,
  • 200 ml galaretki przezroczystej,
  • Sok z cytryny

Galaretka

  • 200 ml galaretki przezroczystej,
  • 1 cytryna

Przygotowanie

Pieczenie spodu biszkoptowego.

Biszkopt pieczemy z podanych składników 15 minut w piekarniku.



Przygotowanie masy serowej.

Łaciaty łączymy z połową rozpuszczonej galaretki i sokiem z cytryny.



Składanie sernika.

Na upieczony spód wlewamy masę serową do stężenia. Następnie połowę rozpuszczonej galaretki i plasterki cytryny. Schładzamy.



Wskazówki

Deser wstawiamy do lodówki na godzinę.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.