Doskonałe danie na obiad w plenerze. Polecane osobom, które nie przepadają za mięsnym grillem. Zaletą potrawy jest niewątpliwie jej wysoka wartość odżywcza i mała kaloryczność. Uwaga! Zapach z grilla sam przyciągnie do nas gości.
Danie: Obiad
Osób: 6
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Bez glutenu
Bez laktozy
Warzywa kroimy w talarki, natkę pietruszki siekamy niezbyt drobno. Przecier pomidorowy, oliwę i przyprawy mieszamy ze sobą, tworząc emulsję.
Sandacza smarujemy powstałą emulsją i odstawiamy do chłodnego miejsca na pół godziny.
Przygotowujemy z folii aluminiowej 0.5 metrowe arkusze do zawijania sandacza. Na środek arkusza kładziemy kawałek sandacza w pomidorowej emulsji i posypujemy go obficie warzywami i ziołami. Zawijamy folię, tworząc podwójne koperty.
Pieczemy na grillu lub w ognisku na gorącym kamieniu ok. 20 min. Podczas grillowania 1 raz w połowie pieczenia odwrócić porcje.
Dodaj komentarz