Typowo letnie danie, któremu wręcz nie sposób się oprzeć. Treściwe i sycące. Łatwe w przygotowaniu. To jeden z przepisów, do których z chęcią się wraca.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Bez glutenu
Kapustę szatkujemy i przenosimy do dużego garnka. Dodajemy niewielką ilość wody i masło i dusimy ok. 10 min. Po tym czasie kapustę odcedzamy.
Cebulę i czosnek obieramy, a następnie kroimy w kostkę, po czym szklimy na oleju.
Pierś z indyka myjemy i kroimy w plasterki. Dodajemy do cebuli i dusimy razem przez 5 minut, po czym dodajemy kapustkę. Dusimy całość na małym ogniu do miękkości, podlewając wodą, w razie potrzeby.
Kiedy całość zmięknie, do duszonej kapustki dodajemy posiekany koperek, ocet. Przyprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i gotujemy razem przez 10 min.
Dodaj komentarz