Sandwich z szynką i serem

To klasyczny pomysł na kanapkę śniadaniową. Opiekany chleb tostowy z dodatkiem sera, szynki, sałaty i pomidora nadaje się do pracy, szkoły lub na drogę.

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie: Śniadanie

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 8 kromek chleba tostowego
  • 8 liści sałaty
  • 8-10 plastrów szynki
  • 8-10 plastrów sera żółtego Gouda Mlekpol
  • 8 plastrów pomidora
  • Masło Łaciate do smarowania

Przygotowanie

Krok 1

Kromki chleba tostowego opiekamy w tosterze. Smarujemy je lekko masłem.



Krok 2

Na 4 kromki układamy liście sałaty, szynkę, ser oraz po dwa plastry pomidora. Następnie przykrywamy pozostałymi kromkami tworząc sandwiche. Przekrawamy na skos i podajemy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.