Schab do kanapek

Prosty przepis na przepyszny schab idealny do kanapek. Zdecydowanie lepszy od kupnych wędlin z niewiadomym składem. Nadaje się również do podania na ciepło - z sosem.

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Bez glutenu

Bez laktozy

Danie:

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Bez glutenu

Bez laktozy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 kg kawałek schabu wieprzowego
  • 1 natka pietruszki
  • 1 koper

Marynata:

  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 łyżka curry
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki

Przygotowanie

Krok 1

Schab myjemy i osuszamy. Mieszamy wszystkie składniki marynaty (ząbki czosnku przeciskamy przez praskę).



Krok 2

Schab nacieramy dokładnie marynatą i odstawiamy na noc do lodówki.



Krok 3

Następnego dnia przekładamy schab do rękawa do pieczenia, dodajemy drobno pokrojoną natkę pietruszki i koper, zamykamy. W folii robimy wykałaczką parę „dziurek”.



Krok 4

Schab pieczemy w temperaturze 190 stopni przez ok. 2,5 godziny.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.