Idealna propozycja na urodziny lub inną okoliczność. Pyszne muffiny z orzechami, które sprawdzą się o każdej porze roku.
Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 12
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Orzechy
Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni C.
Wszystkie suche składniki przesiewamy do wysokiej miski. W drugiej misce ubijamy mikserem jajka, dodajemy jogurt grecki i rozpuszczone (przestudzone!) masło. Czekolady ścieramy na tarce na drobnych oczkach. Mokre składniki wlewamy do suchych i łączymy. Wsypujemy czekoladę i mieszamy całość.
Gotową polewę czekoladową rozpuszczamy. Orzechy siekamy ostrym nożem.
Formę do muffinek wykładamy papilotkami. Wypełniamy je ciastem do 2/3 wysokości.
Pieczemy 25 minut. Po ostygnięciu dekorujemy polewą czekoladową i posypujemy orzechami.
Dodaj komentarz