Tarta ziemniaczana ze szpinakiem i serem. Pyszna i bardzo sycąca, sprawdzi się na obiad dla całej rodziny.
Danie: Obiad
Osób: 6
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Ze śmietanką
Nastawiamy piekarnik na 200 stopni. Batat myjemy i kroimy w cienkie plasterki. Podsmażamy plastry na oliwie. Formę do tarty wykładamy plasterkami batatu.
Szpinak podsmażamy na patelni, chwilę, aby sok wyparował. W misce mieszamy jajko ze śmietanką Łaciatą. Dodajemy szpinak, pieprz i sól oraz ser mozzarella.
Wylewamy masę ze szpinakiem na bataty. Na wierzch kruszymy ser feta. Następnie posypujemy całość papryką.
Wkładamy całość do piekarnika na 40 minut.
Dodaj komentarz