Schab w sosie z marchewką

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Gluten

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Gluten


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 600 g schabu bez kości
  • 500 ml wody
  • 2 marchewki
  • 100 g groszku zielonego
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka mąki pszennej
  • Sól
  • Pieprz
  • Masło klarowane

Przygotowanie

Krok 1

W rondlu rozpuścić masło, podsmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek przez około 2 minuty. Zalać gorącą wodą. Doprawić solą i pieprzem.



Krok 2

Mięso oczyścić i pokroić na cienkie kawałki.



Krok 3

Dodać mięso do wywaru, doprowadzić do wrzenia po czym zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem przez około 30 minut.



Krok 4

W trackie gotowania pilnować, aby mięso nie przywarło do dna naczynia.



Krok 5

Dodać oczyszczoną i pokrojoną drobno marchewkę, groszek i gotować aż do miękkości mięsa ( około 40 minut).



Krok 6

Do szklanki odlać trochę sosu, wymieszać dokładnie z mąką po czym dolać do reszty sosu, zagotować i podawać.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.