Żeberka w sosie miodowo-ketchupowym

Żeberka podane w miodowo-ketchupowym sosie to smakowite danie, które nie ma sobie równych. Propozycja polecana dla każdego. Smak wyśmienity, aromat cudowny.

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 kg żeberek
  • - 3 łyżki miodu
  • - 800 ml ketchupu
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 łyżka majeranku
  • - 5 łyżek oleju do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Żeberka doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką.



Krok 2

Żeberka umieszczamy na rozgrzanym na patelni oleju i lekko przysmażamy.



Krok 3

Ketchup mieszamy z miodem i majerankiem. Powstałym sosem zalewamy żeberka, które umieszczamy następnie w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni. Pieczemy ok. 80 minut.



Krok 4

Gdy mięso będzie miękkie, wyjmujemy je z piekarnika. Żeberka podajemy na ciepło np. z pieczonymi ziemniakami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.