Schab z papryką, cebulą i pomidorami to bardzo smaczne danie typowo obiadowe. Smakuje praktycznie każdemu i pięknie prezentuje się na talerzu.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Bez glutenu
Masło dokładnie mieszamy z przyprawami. Schab myjemy, osuszamy i kroimy na plastry. Plastry schabu nacieramy przygotowanym masłem i odstawiamy na 1 godzinę do lodówki.
W tym czasie kroimy paprykę w paski, pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i przeciskamy przez prasę. Cebulę obieramy i kroimy w piórka.
Na patelni obsmażamy schab z każdej strony, po czym dodajemy cebulę, pomidory, paprykę i czosnek. Dodajemy sok z cytryny i dusimy pod przykryciem przez ok. 30 minut.
Dodaj komentarz
2 opublikowane komentarze
Niezapominajka
Opublikowany: 2018-02-03 15:47:00
Bardzo fajny przepis.
Odpowiedzbietka
Opublikowany: 2018-04-23 16:10:00
Smaczne mięsko : )
Odpowiedz