Schab z papryką, cebulą i pomidorami

Schab z papryką, cebulą i pomidorami to bardzo smaczne danie typowo obiadowe. Smakuje praktycznie każdemu i pięknie prezentuje się na talerzu.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Bez glutenu

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Bez glutenu


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 g schabu
  • 3 pomidory
  • 1 papryka żółta
  • 3 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka curry
  • Sok z 1 cytryny
  • 4 łyżki masła Łaciate

Przygotowanie

Krok 1

Masło dokładnie mieszamy z przyprawami. Schab myjemy, osuszamy i kroimy na plastry. Plastry schabu nacieramy przygotowanym masłem i odstawiamy na 1 godzinę do lodówki.



Krok 2

W tym czasie kroimy paprykę w paski, pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i przeciskamy przez prasę. Cebulę obieramy i kroimy w piórka.



Krok 3

Na patelni obsmażamy schab z każdej strony, po czym dodajemy cebulę, pomidory, paprykę i czosnek. Dodajemy sok z cytryny i dusimy pod przykryciem przez ok. 30 minut.



Dodaj komentarz

2 opublikowane komentarze

Niezapominajka

Opublikowany: 2018-02-03 15:47:00

Bardzo fajny przepis.

Odpowiedz

bietka

Opublikowany: 2018-04-23 16:10:00

Smaczne mięsko : )

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.