Kolorowa sałatka warstwowa

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Sałatka

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym,
  • 5 jajek,
  • 1 mała puszka kukurydzy,
  • 30 dag twardego żółtego seta,
  • 2 pęczki drobnego szczypiorku,
  • 200 g majonezu

Przygotowanie

Krok 1

Jajka gotujemy na twardo, obieramy i oddzielamy białka od żółtek. Ser żółty kroimy w drobną kostkę, a szczypiorek siekamy. Tuńczyka i kukurydzę odsączamy na sitku. Białka przeciskamy przez praskę tworząc warstwę w płaskim naczyniu, przy czym każdą układaną warstwę lekko smarujemy majonezem. Na białka wykładamy 1/2 kukurydzy, 1/2 puszki tuńczyka, żółty ser, pozostałą część kukurydzy i tuńczyka. Żółtka przeciskamy przez praskę, wykładamy na wierzch sałatki i ozdabiamy ją posiekanym szczypiorkiem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.