Schab z patelni grillowej

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 0,5 kg schabu
  • 1 natka pietruszki
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 4 łyżki oleju
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 2 łyżki masła

Przygotowanie

Krok 1

Schab myjemy i osuszamy, po czym kroimy na 4 plastry. Delikatnie je rozbijamy uważając, aby nie uszkodzić struktury mięsa.



Krok 2

Mieszamy olej, sos sojowy, przeciśnięty przez praskę czosnek, słodką paprykę, sól i pieprz. Tak otrzymaną marynatą nacieramy schab i odstawiamy na pół godziny



Krok 3

Cebulę drobno kroimy i obsmażamy na maśle. Schab smażymy na patelni grillowej po 5 minut z każdej strony, a pozostały po marynowaniu sos przelewamy do cebuli, dodajemy drobno pokrojoną natkę pietruszki i razem wszystko podduszamy ok. 5 minut.



Krok 4

Schab podajemy polany sosem. Możemy podać ze szparagami, ziemniakami i surówką.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.