Schabowe w panierce z parmezanem i tymiankiem

Autor:

Ania321

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 plastry schabu bez kości
  • 1 jajko
  • 5 łyżek bułki tartej
  • 30 g parmezanu
  • 1 łyżeczka tymianku
  • Pieprz
  • Sól
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Mięso dokładnie umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, przykryć folią spożywczą i rozbić.



Krok 2

Przygotować panierkę: rozbić jajko na talerzu i roztrzepać je widelcem. Na drugi talerz wysypać bułkę tartą, dodać starty na tarce ser, tymianek, sól oraz świeżo zmielony pieprz.



Krok 3

Panierować kotlety w bułce z serem, jajku i znów w bułce. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron.



Krok 4

Podawać na przykład z ziemniakami i ogórkiem kiszonym.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.