Seler konserwowy z kukurydzą i rzodkiewką

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Wegetariańskie

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Wegetariańskie


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 15-20 dag kapusty białej
  • 0,5 szklanki kukurydzy
  • 0,5 szklanki selera konserwowego
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 jabłko
  • 1-2 łyżki majonezu
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku
  • Sok z cytryny

Przygotowanie

Krok 1

Drobno posiekaną kapustę oprószyć solą, wymieszać. Gdy puści sok, odcisnąć, włożyć do salaterki. Wsypać osączoną z zalewy kukurydzę i seler. Jabłko umyć i zetrzeć na tarce jarzynowej, skropić sokiem z cytryny. Do kapusty dodać starte na tarce jarzynowej ogórki, rzodkiewkę i jabłko.





Krok 2

Wszystkie składniki połączyć z majonezem, przyprawić do smaku wymieszać.





Wskazówki

Surówkę podawać jako dodatek do dania z mięsem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.