Serduszka kokosowe

Autor:

Kamila O

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Ze śmietanką

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Ze śmietanką


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 50 dag mąki krupczatki
  • 25 dag wiórków kokosowych
  • 20 dag cukru
  • 4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 25 dag masła
  • 3 jajka
  • 3 łyżki rumu
  • 2 łyżki śmietanki Łaciata 18%

Przygotowanie

Krok 1

Masło posiekać z sypkimi składnikami, następnie dodać jajka, rum i śmietankę. Dokładnie wyrobić, rozwałkować, wykrawać serduszka i układać na natłuszczonej blasze. Piec na złoty kolor.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.