Zupa krem z dyni z mleczkiem kokosowym

Ostra zupa z dyni, której smak delikatnie łagodzi mleczko kokosowe. Idealnie sprawdzi się na jesienne dni. Posmakuje każdemu, kto lubi pikantną kuchnię.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Wegetariańskie

Fit

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Wegetariańskie

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 1 kg obranej ze skórki dyni
  • - 1 szklanka mleczka kokosowego
  • - 1 szklanka wody
  • - 3 łyżki masła klarowanego
  • - 1 cebula
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 łyżka curry
  • - 1 łyżeczka imbiru
  • - ½ łyżeczki chili

Przygotowanie

Krok 1

Dynię kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i drobno siekamy.



Krok 2

Cebulę szklimy na maśle. Dodajemy dynię i razem podsmażamy.



Krok 3

W garnku gotujemy wodę, dodajemy dynię z cebulką i przyprawy. Gotujemy przez ok. 10 minut.



Krok 4

Po tym czasie całość blendujemy i dodajemy mleczko kokosowe. Gotujemy jeszcze ok. 5 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.