Jeśli lubisz desery bardzo czekoladowe, ten na pewno przypadnie Tobie do gustu. Jest słodki i bardzo sycący.
Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 10
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Ze śmietanką
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Dno formy wykładamy papierem do pieczenia.
Na dnie formy umieszczamy rozduszone ciastka z rozpuszczonym masłem i cynamonem.
W wysokiej misce miksujemy kolejno: ser z cukrem, dodajemy cukier waniliowy, kakao i mąkę. Ubijamy osobno jajka na sztywną pianę. I delikatnie łączymy z masą serowa.
Groszki czekoladowe rozpuszczamy w kąpieli wodnej i wlewamy wraz ze śmietanką Łaciatą do przygotowanego ciasta.
Masę wylewamy do tortownicy i pieczemy 1 godzinę. Posypujemy płatkami migdałów.
Dodaj komentarz