Ciasto owocowe zasmakuje Twoim gościom. Idealnie sprawdzi się na wszelkie okoliczności.
Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 10
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Orzechy
Wegetariańskie
Składniki na ciasto zagniatamy i odstawiamy w chłodne miejsce na 30 minut.
Nastawiamy piekarnik na 180 stopni C.
Formę na tarte smarujemy masłem. 2/3 ciasta wałkujemy i wykładamy nim formę. Pieczemy 10 minut.
Po wyjęciu z pieca posypujemy wierzch zmielonymi orzechami, nakładamy wiśnie wymieszane z cukrem, cukrem waniliowym i budyniem waniliowym.
Pozostałe ciasto rozwałkowujemy i przecinamy na 1,5 cm paski. Układamy na wierzchu tak aby się przeplatały.
Pieczemy 40 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni C.
Dodaj komentarz