Danie: Deser
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Ze śmietanką
Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia
Ciasta oreo rozkrusz i wymieszaj z masłem. Dno torownicy wyłóż papierem do pieczenia. Włóż do lodówki.
Dynie pokrój na mniejsze kawałki i wstaw do piekarnika na 180 stopni do momentu aż miąższ będzie miękki. Ostudzony miąższ wydrąż z dyni.
Galaretkę z dodatkiem żelatyny (1-2 łyżki) zalej wrzątkiem (ja zawsze daje troszkę mniej wody niż jest na opakowaniu) i mieszaj aż się rozpuści.
Schłodzone puree zmieszaj z serem, cukrem pudrem i śmietanką. Miksuj, aż składniki się połączą. Stopniowo dolewaj przestudzoną galaretkę. Mieszaj. Ostrożnie wlej masę serową na spód oreo. Wstaw do lodówki do stężenia się sera. Dekoracja wedle uznania.
Dodaj komentarz