Mini-serniczki

Autor:

Magda EM

Danie: Deser

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Deser

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Ciasto serowe

  • 200 g twarogu półtłustego Mlekpol
  • 200 g masła miękkiego Ekstra Łaciate
  • 200 g mąki pszennej
  • 2 łyżki cukru pudru

Masa serowa

  • 300 g twarogu półtłustego Mlekpol
  • 2 jaja
  • 1 op. Budyniu śmietankowego
  • np. cukier pomarańczowy
  • Cukier waniliowy

Przygotowanie

Ciasto serowe

200 g sera + 200 g masła + 200 g mąki + 2 łyżki cukru - wszystko dokładnie wyrabiamy ja użyłam miksera planetarnego. Wychodzi ładna kula, która wkładam do zamrażarki (w razie rzadkiego podsypać więcej mąki).



Masa serowa

W tym czasie reszta twarogu, jajka, budyń, cukier miksuję na gładko. Ciasto z zamrażalnika wycinam koła wkładam do foremki na muffiny (wysmarowana tłuszczem) i wlewam ser do pełna. Piekę w 180 stopni C przez 20 min jak ładne rumiane to patyczkiem sprawdzić😉 Wyszło 15 serniczków. Smacznego!



Wskazówki

Wystudzone posypać cukrem pudrem albo oblać ulubioną czekoladą.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.