Sernik na kruchym spodzie

Danie: Deser

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Deser

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Sernik

  • Ciasto: ,
  • Mąka 2szkl.,
  • Cukier 1szkl.,
  • Masło Łaciate 1szt,
  • Proszek do pieczenia 1lyzeczka,
  • Kakao 2 łyżki,
  • 1 jajo,
  • Masa serowa:,
  • Ser biały trzykrotnie mielony 1kg,
  • Cukier 1.5szkl.,
  • 4 jaja,
  • Olejek waniliowy(ja daje czasem cytrynowy mieszany ze smietankowym),
  • Masło Łaciate pół kostki,
  • Budyn waniliowy 2szt

Przygotowanie

Krok 1

Ze składników zagnieść ciasto na jednolita masę(pamietajac by maslo bylo zimne prosto z lodówki-mozna je dla ulatwienia pokroic na mala kostkę) ofoliowac i wlozyc do lodówki.



Krok 2

Z cukru i żółtek zrobic jednolita mase mikserem.potem po kolei dodawać biały ser. Masło Laciate rozpuścić dodac do masy. Dosypac 2budyniowe proszki. Zmiksiwac na jednolita masę.Oddzielnie ubic piane z białek.dodac i wymieszac szpatułką.



Krok 3

Dno tortownicy wylepić ciastem polowe zostawić. Mase serową wylać na spód. Z reszty ciasta zrobic kuleczki i włożyc je w mase serową. Piekarnik 180st. Do nagrzanego wlozyc i piec ok 1h20min. Sprawdzic patyczkiem czy ciasto gotowe.uchylic piekarnik i wyzerowac . zostawic do wystygnięcia. Mozna posypac cukrem pudrem po wyjeciu juz ostygnietego z pieca.





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.