Ze składników zagnieść ciasto na jednolita masę(pamietajac by maslo bylo zimne prosto z lodówki-mozna je dla ulatwienia pokroic na mala kostkę) ofoliowac i wlozyc do lodówki.
Z cukru i żółtek zrobic jednolita mase mikserem.potem po kolei dodawać biały ser. Masło Laciate rozpuścić dodac do masy. Dosypac 2budyniowe proszki. Zmiksiwac na jednolita masę.Oddzielnie ubic piane z białek.dodac i wymieszac szpatułką.
Dno tortownicy wylepić ciastem polowe zostawić. Mase serową wylać na spód. Z reszty ciasta zrobic kuleczki i włożyc je w mase serową. Piekarnik 180st. Do nagrzanego wlozyc i piec ok 1h20min. Sprawdzic patyczkiem czy ciasto gotowe.uchylic piekarnik i wyzerowac . zostawic do wystygnięcia. Mozna posypac cukrem pudrem po wyjeciu juz ostygnietego z pieca.
Dodaj komentarz