Sernik na zimno

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Warstwa ze śmietanką

  • 250 ml śmietanki łaciatej 30%,
  • 250 g serka mascarpone Mlekpol ,
  • 1/2 szklanki pudru,
  • herbatniki kakaowe

Masa twarogowa

  • 200 g twarogu Mlekpol,
  • 2 galaretki według swojego uznania

Mus jagodowy

  • 1 kg jagód,
  • 2 galaretki owoce leśne

Przygotowanie

Krok 1 warstwa ze śmietanką

Śmietanka ma być dobrze schłodzona,ubijamy ją przez chwilę dajemy cukier puder ubijamy potem po woli serek i ubijamy do sztywności.



Krok 2 warstwa z twarogiem

Twaróg rozgniatamy widelcem,galaretki rozpuszczamy każdą w jednej szklance i odstawiamy do ostygnięcia potem miksujemy z twarogiem.



Krok 3 mus jagodowy

Gotujemy jagody z pół godzinki aż się trochę rozgotują potem dajemy galaretki i odstawiamy do ostygnięcia.



Krok 4 Układamy warstwami

Dajemy herbatniki,masę ze śmietanką wstawiamy do lodówki żeby się ścięło potem mus jagodowy i do lodówki następnie masa twarogowa i do lodówki. Ja jeszcze zrobiłam dekoracje z jagód,porzeczki czerwone i arbuza oraz galaretką bezbarwną.





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.