Awokado zapiekane z jajkiem

Autor:

Ania321

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 awokado
  • 2 jajka
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku

Przygotowanie


Awokado dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Przecinamy je wzdłuż na pół, usuwamy pestkę i wydrążamy środek na tyle, aby zmieściło się jajko. Do każdej połówki wbijamy jajko. Wstawiamy awokado do piekarnika i zapiekamy je w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C z termoobiegiem przez około 20 minut. Gotowe danie przyprawiamy do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem.





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.