Dno tortownicy ( 24 cm ) wyłożyć folią spożywczą.
Na dnie ułożyć biszkopty a na bokach tortownicy połówki truskawek przykładając przekrojoną częścią do ścianki tortownicy.
Galaretkę krystaliczną rozpuścić w szklance wrzącej wody 250 ml. Galaretkę truskawkową rozpuścić w 350 wrzącej wody. Galaretki muszą być wystudzone ale płynne.
Śmietankę ubić na sztywno następnie dodawać partiami serek homogenizowany i wymieszać łyżką na koniec dodać krystaliczną galaretką i ponownie wymieszać.
Gotową masę przelać na biszkopty i włożyć do lodówki na pół godziny. Następnie wyjąć z lodówki i ułożyć na na masie pokrojone na plasterki kawałki truskawek.
Zalać wystudzoną galaretką truskawkową i całość włożyć do lodówki na kilka godzin.
Dodaj komentarz