Sernik na zimno z serkiem homogenizowanym i galaretką

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 600g serka homogenizowanego waniliowego Rolmlecz
  • 200 g śmietany Łaciata 30 %
  • 1/2 opakowania biszkoptów
  • 1 galaretka truskawkowa
  • 1 galaretka krystaliczna
  • 350 g truskawek

Przygotowanie

Krok 1

Dno tortownicy ( 24 cm ) wyłożyć folią spożywczą.



Krok 2 

Na dnie ułożyć biszkopty a na bokach tortownicy połówki truskawek przykładając przekrojoną częścią do ścianki tortownicy.



Krok 3

Galaretkę krystaliczną rozpuścić w szklance wrzącej wody 250 ml. Galaretkę truskawkową rozpuścić w 350 wrzącej wody. Galaretki muszą być wystudzone ale płynne.



Krok 4

Śmietankę ubić na sztywno następnie dodawać partiami serek homogenizowany i wymieszać łyżką na koniec dodać krystaliczną galaretką i ponownie wymieszać.



Krok 5

Gotową masę przelać na biszkopty i włożyć do lodówki na pół godziny. Następnie wyjąć z lodówki i ułożyć na na masie pokrojone na plasterki kawałki truskawek.



Krok 6

Zalać wystudzoną galaretką truskawkową i całość włożyć do lodówki na kilka godzin.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.