Czekoladowy sernik na zimno

Delikatny, aksamitny sernik na zimno. Idealny na upalne dni. Polecamy podać go z wiórkami czekolady lub z polewą z solonego karmelu.

Danie: Deser

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Deser

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 opakowanie herbatników w czekoladzie
  • 250 g serka Łaciaty naturalny
  • 3 łyżki mleka UHT Łaciate 3,2%
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 gorzka czekolada
  • 1 łyżka miodu

Dodatkowo:

  • wiórki czekoladowe

Przygotowanie

Krok 1

Do garnka z odrobiną wody włóż miskę z pokrojoną czekoladą. Roztop czekoladę w kąpieli wodnej na małym ogniu, a następnie odstaw do wystudzenia.



Krok 2

Do większej miski włóż serek i cukier puder. Utrzyj mikserem. W trakcie ucierania dodaj roztopioną czekoladę i miód. Cały czas miksuj, aż do uzyskania jednolitej masy.



Krok 3

Spód formy do ciasta wyłóż papierem do pieczenia. Ułóż lekko namoczone w mleku herbatniki. Następnie wylej na nie masę serową. Przykryj folią spożywczą i schładzaj w lodówce min. 1 godzinę.



Krok 4

Wierzch sernika ozdób wiórkami czekolady przed podaniem. Smacznego!



Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

bietka

Opublikowany: 2018-12-11 13:04:00

Szybki i smaczny serniczek :)

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.