Delikatny, aksamitny sernik na zimno. Idealny na upalne dni. Polecamy podać go z wiórkami czekolady lub polewą z solonego karmelu.
Danie: Deser
Osób: 6
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Do garnka z odrobiną wody włóż miskę z pokrojoną czekoladą. Roztapiaj na małym ogniu. Odstaw do wystudzenia.
Do większej miski włóż kremowy serek i cukier puder. Ucieraj. W trakcie dodaj roztopioną czekoladę i miód. Cały czas miksuj.
Spód formy do ciasta wyłóż papierem do pieczenia. Ułóż namoczone w mleku herbatniki. Wlej na nie masę serową. Przykryj folią spożywczą i schładzaj w lodówce min. 1 h.
Wierzch sernika przyozdób wiórkami czekolady.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
bietka
Opublikowany: 2018-12-11 13:04:00
Szybki i smaczny serniczek :)
Odpowiedz