Delikatny, aksamitny sernik na zimno. Idealny na upalne dni. Polecamy podać go z wiórkami czekolady lub z polewą z solonego karmelu.
Danie: Deser
Osób: 6
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Do garnka z odrobiną wody włóż miskę z pokrojoną czekoladą. Roztop czekoladę w kąpieli wodnej na małym ogniu, a następnie odstaw do wystudzenia.
Do większej miski włóż serek i cukier puder. Utrzyj mikserem. W trakcie ucierania dodaj roztopioną czekoladę i miód. Cały czas miksuj, aż do uzyskania jednolitej masy.
Spód formy do ciasta wyłóż papierem do pieczenia. Ułóż lekko namoczone w mleku herbatniki. Następnie wylej na nie masę serową. Przykryj folią spożywczą i schładzaj w lodówce min. 1 godzinę.
Wierzch sernika ozdób wiórkami czekolady przed podaniem. Smacznego!
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
bietka
Opublikowany: 2018-12-11 13:04:00
Szybki i smaczny serniczek :)
Odpowiedz