Czekoladowy sernik na zimno

Delikatny, aksamitny sernik na zimno. Idealny na upalne dni. Polecamy podać go z wiórkami czekolady lub polewą z solonego karmelu.

Danie: Deser

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Deser

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - opakowanie herbatników w czekoladzie
  • - 250 g serka kremowego np. Philadelphia
  • - 3 łyżki mleka
  • - 2 łyżki cukru pudru
  • - 1 gorzka czekolada + ½ tabliczki do ozdoby
  • - łyżka miodu

Przygotowanie

Krok 1

Do garnka z odrobiną wody włóż miskę z pokrojoną czekoladą. Roztapiaj na małym ogniu. Odstaw do wystudzenia.



Krok 2

Do większej miski włóż kremowy serek i cukier puder. Ucieraj. W trakcie dodaj roztopioną czekoladę i miód. Cały czas miksuj.



Krok 3

Spód formy do ciasta wyłóż papierem do pieczenia. Ułóż namoczone w mleku herbatniki. Wlej na nie masę serową. Przykryj folią spożywczą i schładzaj w lodówce min. 1 h.



Krok 4

Wierzch sernika przyozdób wiórkami czekolady.



Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

bietka

Opublikowany: 2018-12-11 13:04:00

Szybki i smaczny serniczek :)

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.