Lekka sałatka z pomidorami i mozzarellą

Połączenie mozzarelli z pomidorami zna już każdy z nas. Lekka sałatka bogata w witaminę C oraz potas zawarty w pomidorach, pomoże w zachowaniu odporności oraz pozytywnie wpłynie na pracę naszego serca.

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Fit

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 opakowanie pomidorków koktajlowych (500g)
  • - 1 opakowanie mini mozzarelli (kulki)
  • - 1 opakowanie rukoli
  • - 2 łyżki musztardy sarepskiej
  • - 1 łyżka musztardy stołowej
  • - oliwa z oliwek
  • - 2 łyżki soku z cytryny
  • - 1 łyżka miodu
  • - sól
  • - pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Na początku myjemy pomidorki koktajlowy i przekrawamy je na pół.



Krok 2

Następnym krokiem jest przygotowanie dressingu, który ożywi naszą sałatkę. Mieszamy ze sobą musztardę sarepską, delikatesową, dodajemy sok z cytryny oraz miód. Ciągle mieszając, powoli dodajemy oliwę z oliwek. Dressing doprawiamy do smaku solą i pieprzem.



Krok 3

Pozostało tylko wyłożyć naszą sałatkę do miski. Układamy liście zielonej rukoli, następnie kładziemy pokrojone pomidorki koktajlowe oraz mozzarellę. Całość polewamy aromatycznym sosem miodowo musztardowym i śmiało możemy zabrać się do jedzenia.



Wskazówki

Możesz gotową sałatkę oprószyć świeżo mielonym pieprzem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.