Połączenie mozzarelli z pomidorami zna już każdy z nas. Lekka sałatka bogata w witaminę C oraz potas zawarty w pomidorach, pomoże w zachowaniu odporności oraz pozytywnie wpłynie na pracę naszego serca.
Danie: Sałatki
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Wegetariańskie
Fit
Na początku myjemy pomidorki koktajlowy i przekrawamy je na pół.
Następnym krokiem jest przygotowanie dressingu, który ożywi naszą sałatkę. Mieszamy ze sobą musztardę sarepską, delikatesową, dodajemy sok z cytryny oraz miód. Ciągle mieszając, powoli dodajemy oliwę z oliwek. Dressing doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Pozostało tylko wyłożyć naszą sałatkę do miski. Układamy liście zielonej rukoli, następnie kładziemy pokrojone pomidorki koktajlowe oraz mozzarellę. Całość polewamy aromatycznym sosem miodowo musztardowym i śmiało możemy zabrać się do jedzenia.
Możesz gotową sałatkę oprószyć świeżo mielonym pieprzem.
Dodaj komentarz