Danie: Deser
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Truskawki
Truskawki oczyścić, galaretkę rozpuścić w 300 ml, gorącej wody i ostudzić. Głęboki talerz lub miseczkę o średnicy 16 cm wyłożyć folią aluminiową lub spożywczą, ułożyć truskawki i zalać galaretką. Całość odstawić do lodówki do stężenia.
Formę do pieczenia o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć biszkopty. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki gorącej wody.
Śmietankę ubić, dodać cukier, cukier waniliowy i ponownie zmiksować. Partiami dodawać jogurt i miksować do momentu połączenia się składników. Na koniec delikatnie wlać żelatynę i całość dokładnie zmiksować.
Na biszkoptach wyłożyć cienką warstwę kremu i wstawić na 10-15 minut do zamrażalnika. Następnie ułożyć galaretkę z truskawkami i wyłożyć resztę kremu. Całość schłodzić w lodówce.
Dodaj komentarz