Sernik porzeczkowy

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Spód biszkoptowy

  • 100 g mąki,
  • 100 g cukru,
  • 50 ml oleju,
  • 1 jajko

Masa serowa i konfitura

  • 200 g twaróg sernikowy Mlekpol,
  • 100 g konfitura porzeczka,
  • sok z cytryny

Przygotowanie

Pieczenie ciasta

Przygotowujemy ciasto biszkoptowe, na które wykładamy twaróg i porzeczki. Pieczemy 30 minut. Skrapiamy sokiem z cytryny.



Wskazówki

Deser wstawiamy do lodówki na godzinę.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.