Sernik z masłem orzechowym to nie lada rarytas dla naszego podniebienia. Przepyszne i rozpływające się w ustach ciasto sprawi radość każdemu, kto go skosztuje.
Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 10
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Orzechy
Nastaw piekarnik na 180°C.
Tortownice wyłóż papierem do pieczenia. Na jej spodzie umieść zblendowane ciasteczka z płynnym masłem.
W wysokiej misce zmiksuj na jednolitą masę wszystkie składniki na masę serową, a następnie przelej je do tortownicy.
Piecz w nagrzanym piekarniku przez 40 minut.
Podczas pieczenia przygotuj polewę. W garnku rozpuść masło. Dodaj masło orzechowe i cukier puder. Tak przygotowaną polewą oblej upieczony sernik. Wierzch posyp orzeszkami ziemnymi. Smacznego!
Dodaj komentarz