Danie: Deser
Osób: 8
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Ze śmietanką
Dno tortownicy o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Herbatniki rozdrobić, dodać roztopione masło i wyłożyć formę.
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na pianę, a żółtka utrzeć z cukrem. Stale miksując, dodawać porcjami ser, budynie oraz mleko w proszku. Następnie wlać śmietanę i ponownie całość zmiksować. Na koniec dodać pianę z białek i wymieszać, aż składniki połączą się.
Masę serowa wylać na herbatniki i piec 60 minut w temperaturze 160 stopni.
Śmietanę na polewę podgrzać, dodać połamaną na mniejsze kawałki czekoladę i podgrzewać do momentu, aż czekolada rozpuści się. Przygotowaną polewą polać sernik. Gdy polewa trochę ostygnie ułożyć kolorowe jajka.
Dodaj komentarz