Tortownice wyłożyć biszkoptami, truskawki oczyścić i opłukać. Galaretke rozpuścić w gorącej wodzie wg przepisu na opakowaniu. ser zmiksować z cukrem, dodać ochłodzoną żelatynę (rozpuszczoną w 1/2 szkl gorącej wody). ubijamy śmietanę z śmietan -fixem i łączymy z serem juz za pomocą drewnianej łyżki. wykładamy pół masy sernikowej na biszkopty, układamy czesc tryskawek, zalewamy 5 lyżkami galaretki i na chwile wstawiamy do lodówki (do ścięcia sie galaretki), następnie wykładamy resztę masy serowej. na wierzchu układamy połówki truskawek, zalewamy galaretką. wstawiamy do lodówki na ok 1,5-2 godz. gotowe ciasto dekorujemy np śmietaną
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Ze śmietanką
Tortownice wyłożyć biszkoptami, truskawki oczyścić i opłukać.
Galaretke rozpuścić w gorącej wodzie według przepisu na opakowaniu.
Ser zmiksować z cukrem, dodać ochłodzoną żelatynę (rozpuszczoną w ½ szkl. gorącej wody).
Ubijamy śmietanę z śmietan -fixem i łączymy z serem juz za pomocą drewnianej łyżki.
Wykładamy pół masy sernikowej na biszkopty, układamy cześć truskawek, zalewamy 5 łyżkami galaretki i na chwile wstawiamy do lodówki (do ścięcia sie galaretki), następnie wykładamy resztę masy serowej.
Na wierzchu układamy połówki truskawek, zalewamy galaretką, wstawiamy do lodówki na ok 1,5-2 godz.
Gotowe ciasto dekorujemy np. śmietaną.
Dodaj komentarz