Wiśnie to idealny dodatek do sernika. Połączenie delikatnego era i wyraźnego smaku wiśni sprawia, że ciasto szybko znika z rodzinnego stołu.
Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 8
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Nastawiamy piekarnik na 180°C.
Przygotowujemy duża miskę. Wrzucamy do niej miękkie i pokrojone masło. Za pomocą kulki ucieramy razem z cukrem i jajkami na jednolitą, gładką masę. Dodajemy stopniowo przesianą mąkę. Przygotowanym ciastem wykładamy spód i brzegi tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
W drugiej misce ucieramy ser, cukier waniliowy i jogurt. Dodajemy wiśnie i za pomocą łopatki delikatnie mieszamy. Przygotowaną masę serową wylewamy do formy.
Pieczemy 35 minut. Przed podanie posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj komentarz