Sernikowe babeczki z truskawkami

Prosty i szybki przepis. Zamiast truskawek, możesz w przepisie wykorzystać inne sezonowe owoce np. maliny.

Danie: Deser

Osób: 24

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze, Truskawki

Danie: Deser

Osób: 24

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze, Truskawki


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 g sera (zmielonego)
  • 1 jajko
  • 150 g herbatników lub zbożowych ciasteczek
  • 1 łyżeczka kakao w proszku
  • 1 łyżka masła
  • 1/3 szklanki cukru
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • duża szklanka truskawek

Przygotowanie

Krok 1

Herbatniki rozkrusz. Wrzuć je do miski, dodaj masło, kakao i zblenduj.



Krok 2

Nastaw piekarnik 120 stopni C. Blachę do muffinek wyłóż papilotkami albo uszykuj sylikonowe formy. Nałóż na spód herbatniki. Następnie zmiksuj truskawki na mus.



Krok 3

Mąkę przesiej przez sitko. Dodaj do niej ser, połowę musu z truskawek, cukier, jajko i miksuj do uzyskania gładkiej masy. Ser nałóż do foremek. Zrób na wierzchu kilka kleksów z musu truskawkowego i przeciągnij je wykałaczką.



Krok 4

Wstawiam do nagrzanego piekarnika. Piecz przez ok. 20 min. Schłodzić przed podaniem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.