Sernikowe babeczki z truskawkami

5.00
Oceń przepis:
Czas

Do 1h

Poziom trudności

Łatwe

Porcje

24

Alergeny pokarmowe:

Białko mleka krowiego Jajko kurze Truskawki

Składniki

Składniki:

500 g sera (zmielonego)

1 jajko

150 g herbatników lub zbożowych ciasteczek

1 łyżeczka kakao w proszku

1 łyżka masła

1/3 szklanki cukru

1 łyżka mąki pszennej

duża szklanka truskawek

Przygotowanie

Krok 1
  • Herbatniki rozkrusz. Wrzuć je do miski, dodaj masło, kakao i zblenduj.
Krok 2
  • Nastaw piekarnik 120 stopni C. Blachę do muffinek wyłóż papilotkami albo uszykuj sylikonowe formy. Nałóż na spód herbatniki. Następnie zmiksuj truskawki na mus.
Krok 3
  • Mąkę przesiej przez sitko. Dodaj do niej ser, połowę musu z truskawek, cukier, jajko i miksuj do uzyskania gładkiej masy. Ser nałóż do foremek. Zrób na wierzchu kilka kleksów z musu truskawkowego i przeciągnij je wykałaczką.
Krok 4
  • Wstawiam do nagrzanego piekarnika. Piecz przez ok. 20 min. Schłodzić przed podaniem.

Komentarze

Opublikowane komentarze: 0