Danie: Podwieczorek
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodawać po trochu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem tortownicy o wymiarach 24-26 cm, piec ok. 25 minut w 180°C, ostudzić.
Ser trzykrotnie zmielić, przełożyć do miksera razem z jogurtem i cukrem, zmiksować na gładką masę. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, odstawiamy do ostygnięcia ,miksując powoli wlewać do masy serowej. Gotową masę przelewamy do tortownicy, odstawić do lodówki do lekkiego stężenia. Następnie na masie serowej ułożyć herbatniki. Wierzch polać polewą czekoladową.
Dodaj komentarz