Mleczny deser dla łasucha

Autor:

Natalia Fac

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Deser mleczny

  • – 1/2 szklanki śmietanki 36% Łaciate,
  • – 1 1/2 szklanki mleka Łaciate,
  • – 3 łyżki cukru,
  • – 1 łyżeczka wody różanej,
  • – 1/3 szklanki maki kukurydzianej,
  • – 1/3 szklanki mielonych migdałów,
  • – owoce

Przygotowanie

Krok 1

1)Wlać mleko i śmietankę do garnka
2)Wymieszać i odlać 1/2 szklanki do dzbanka, lub miseczki
3)Dodać cukier i podgrzewać na niewielkim ogniu, aż cukier się rozpuści
4) Do pozostałego mleka dodać mąkę kukurydzianą i wymieszać dokładnie.
5)Kiedy mleko w garnku zacznie parować, dolać mieszankę z mąką kukurydzianą i – mieszając cały czas – gotować, aż zgęstnieje (kilka minut).
6) Dodać wodę różaną, wmieszać migdały i przelać do małych foremek, salaterek, lub szklanek.
7)Ostudzić i wstawić do lodówki do schłodzenia. 8)Podawać z owocami :)



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.