Danie: Podwieczorek
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Orzechy
Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka. Dodawać po trochu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem blachy, piec 30 minut w 175°C. Przekroić ciasto wzdłuż na pół.
Zagotować 0,5 szkl. mleka z cukrem i masłem. Pozostałe mleko rozrobić z mąką i wlać na gotujące się mleko, mieszając zagotować, dodać aromat waniliowy, dokładnie wymieszać. Gorący krem budyniowy, wyłożyć na ciasto, przykryć drugą połową ciasta. Wierzch ciasta posmarować masą krówkową, udekorować połówkami orzechów włoskich.
Dodaj komentarz