Serowo-pieczarkowe muffinki z piersi z kurczaka

Jeśli należysz do grona miłośników sera i pieczarek, ten przepis jest dla Ciebie. Banalnie prosty w wykonaniu - bardzo smaczny i pożywny. Idealny na szybką przekąskę np. do pracy.

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 0,5 kg sera żółtego
  • 0,5 kg pieczarek
  • 3 jajka
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 szklanki mąki
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżka przyprawy do gyrosa
  • 1 natka pietruszki
  • 4 łyżki masła Łaciate
  • 3 łyżki oleju

Przygotowanie

Krok 1

Nastawiamy piekarnik na 180°C. Piersi z kurczaka kroimy w małą kostkę, przyprawiamy solą, przyprawą do gyrosa i pieprzem. Następnie smażymy je na maśle, aż się zarumienią.



Krok 2

Pieczarki kroimy w drobne kawałki. Ser żółty kroimy w drobną kostkę. Natkę pietruszki siekamy. Czosnek obieramy i drobno kroimy.



Krok 3

Do wystudzonego kurczaka dodajemy pieczarki, ser żółty, wbijamy jajka, dodajemy mąkę i natkę pietruszki. Całość mieszamy.



Krok 4

Łyżką nabieramy ciasto i kładziemy do form na muffinki. Pieczemy, aż się zarumienią.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.