Danie na wieczerzę Wigilijną. Śledzie w sosie musztardowym stanowią znakomitą przystawkę, uwielbianą zwłaszcza przez mężczyzn. Tego nie może zabraknąć na Twoim stole!
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Filet moczymy w wodzie przez 6 godzin. Następnie wylewamy starą wodę i zalewamy schłodzonym mlekiem, po czym moczymy jeszcze przez 1,5 godziny.
Filety suszymy i kroimy na małe kawałki. Robimy sos: śmietankę Łaciatą mieszamy z musztardą, pokrojoną cebulką i olejem.
Kawałki śledzia kładziemy na półmisku, polewamy przygotowanym sosem.
Dodatkowo możemy dodać drobno posiekane jajko na twardo ze szczyptą curry.
Dodaj komentarz