Śledzie w śmietanie z pieczarkami i groszkiem

Autor:

Ania321

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ½ kg śledzia matias
  • 1 słoik marynowanych pieczarek
  • 1 cebula
  • ½ puszki groszku konserwowego
  • 200 g śmietany Łaciata 18%
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 2 łyżki koperku świeżego posiekanego
  • ½ cytryny
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Płaty śledziowe moczyć w zimniej wodzie przez 3 godziny. W trakcie dwa razy zmienić wodę.



Krok 2

Następnie osuszyć śledzie i pokroić je na kawałki.



Krok 3

W misce wymieszać śmietanę z musztardą i sokiem z cytryny.



Krok 4

Dodać cebulę pokrojoną w kostkę oraz pieczarki marynowane pokrojone w plasterki.



Krok 5

Dodać również odsączony z zalewy groszek i posiekany koperek.



Krok 6

Wymieszać, a następnie wrzucić śledzie i jeszcze raz wszystko wymieszać. Przykryć naczynie i wstawić na noc do lodówki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.