Pieczona kukurydza z masłem

Danie: Kolacja

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Kolacja

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 6 kolb kukurydzy cukrowej
  • 6 płaskich łyżek suszonego czosnku niedźwiedziego
  • 6 łyżek masła Łaciate
  • 3 szczypty chili
  • sól
  • natka pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Kolby myjemy, obieramy z liści i osuszamy.



Krok 2

Nastawiamy piekarnik na 190°C. Masło rozpuszczamy i dodajemy do niego czosnek, chili, sól oraz 3 łyżki posiekanej natki pietruszki.



Krok 3

Kolby smarujemy masłem i układamy je na blaszce wyłożonej folią aluminiową. Następnie przykrywamy drugim kawałkiem folii.



Krok 4

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na około 25 minut. Podajemy na ciepło. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.