Śledzie z suszonymi pomidorami i fetą

Autor:

Anna Mochocka

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 50 dag śledzi solonych matjas,
  • słoik suszonych pomidorów( 220g),
  • 1/2 opakowania sera feta,
  • 4 ząbki czosnku,
  • 2 duże cebule,
  • 2 łyżeczki majeranku,
  • 3 łyżki oleju,
  • 3 łyżki octu

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę kroję w paski i zalewam wrzątkiem na około 5 minut. Po tym czasie cebulę dokładnie odsączam z nadmiaru wody. Suszone pomidory odsączam z zalewy i kroję w paski. Śledzie moczę w zimnej wodzie około 3 godzin, następnie kroję w dużą kostkę. Śledzie mieszam z ostudzoną cebulą, suszonymi pomidorami i plasterkami czosnku. Dodaję olej, ocet, majeranek i dokładnie mieszam. Odstawiam na kilka godzin do lodówki aby się przegryzły. Przed podaniem wykładam na śledzie pokrojony w kostkę ser feta.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.