Śledzik na przystawkę

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Przystawka

  • 3 filety śledziowe, solone
  • 3/4 szklanki oleju
  • 1/2 szt. cebuli
  • 2 jabłka
  • 4 łyżki śmietanki 18% Łaciata
  • 1 łyżeczka musztard
  • sól i cukier do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Śledzie wymoczyć, zlewając wodę przez ok. 3 godziny. Osączone śledzie włożyć do słoika,dodać pokrojoną w krążki cebulę i zalać olejem. Wstawić do lodówki Przed przyjściem gości jabłka zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach,przełożyć do miseczki,dodać musztardę i dokładnie wymieszać, co uchroni jabłka przed utratą koloru. Następnie dodać śmietanę, doprawić solą i cukrem - wymieszać. Śledzie wyjąć z oleju, pokroić na dowolne kawałki, układać na malutkich talerzykach wraz z jabłkami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.