Placki ziemniaczane z cukinią

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 400 g ziemniaków
  • 200 g cukinii
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • sól
  • pieprz
  • olej

Przygotowanie

Krok 1

Ziemniaki i cukinię umyj i obierz. Następnie zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Odciśnij nadmiar wody.



Krok 2

Dodaj jajko, mąkę, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.



Krok 3

Placki smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawaj z ulubionymi dodatkami. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.