Szybki i łatwy w przygotowaniu deser. Słodki mus mascarpone z owocami, to dobry pomysł na deser! Możemy wykorzystać swoje ulubione owoce.
Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze, Truskawki
Serek mascarpone, żółtka, cukier połączyć razem i dobrze wymieszać. Wstawić do lodówki na 1/2 godz. Owoce umyć i osuszyć. 300 g truskawek pokroić na małe kawałki. 100 g truskawek rozgnieść widelcem, tworząc mus.
Mus nakładać na dno pucharków. Na to układamy krem. Potem układamy pokrojone drobno truskawki, na nie kolejną porcję kremu. Następnie znów owoce i wstawiamy do lodówki na pół godziny.
Przed podaniem dekorujemy miętą.
Dodaj komentarz