SMAŻONA WĄTRÓBKA Z CEBULA

Autor:

mileneczka5

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 30 dag wątróbki
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżki smalcu 1
  • łyżka oleju
  • sól
  • pieprz mielony
  • mąka

Przygotowanie

Krok 1

Wątróbkę umyć, osuszyć, oczyścić z błonek i pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać smalec i smażyć na nim wątróbkę z obu stron tak by była rumiana. Czas smażenia zależy od tego jaką kto lubi. Jedni wolą krwistą inni wysmażoną.



Krok 2

Na drugiej patelni podsmażyć na oleju (w trakcie smażenia wątróbki), pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać do wątróbki. Zdjąć z patelni, posolić i popieprzyć. Do pozostałego na patelni tłuszczu można dodać łyżkę śmietany, 2 -3 łyżki wody- podgrzać i doprawić sos maggi w płynie.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.