Śmietanowy serek z rzodkiewką

Jest lekki i pyszny, jak wiosna z którą niewątpliwie się kojarzy. Doskonały jako drugie śniadanie do szkoły i pracy, sprawdzi się też jako przekąska, którą można podać na szwedzkim stole z pieczywem czosnkowym lub pitą.

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 200 g twarogu chudego Łaciatego
  • ½ pęczka szczypiorku
  • 4 rzodkiewki
  • ½ łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
  • ½ łyżeczki soli
  • śmietana Łaciata 12%

Przygotowanie

Krok 1

Opakowanie twarogu przełóż do głębokiej miski i rozdrobnij za pomocą widelca.



Krok 2

Dodaj śmietanę i wymieszaj, aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Dopraw solą i pieprzem do smaku.



Krok 3

Do twarogu dodaj pokrojoną rzodkiewkę oraz posiekany szczypiorek. Całość wymieszaj i gotowe. Smacznego!



Wskazówki

Twaróg z rzodkiewką trzeba zjeść od razu, przechowywany traci estetyczny wygląd.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.