Śmietankowy serek z rzodkiewką

Jest lekki i pyszny, jak wiosna z którą niewątpliwie się kojarzy. Doskonały jako drugie śniadanie do szkoły i pracy, sprawdzi się też jako przekąska, którą można podać na szwedzkim stole z pieczywem czosnkowym lub pitą.

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 200 g twarogu chudego Rolmlecz
  • śmietana Łaciata 12%
  • ½ pęczka szczypiorku
  • pęczek lub dwa rzodkiewki
  • ½ łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
  • ½ łyżeczki soli

Przygotowanie

Krok 1

Opakowanie twarogu chudego przekładamy do głębokiej miski i rozdrabiamy za pomocą widelca.



Krok 2

Dodajemy śmietanę do uzyskania pożądanej konsystencji. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.



Krok 3

Do twarogu dodajemy pokrojoną rzodkiewkę oraz posiekany szczypiorek. Całość mieszamy i gotowe. Smacznego!



Wskazówki

Twaróg z rzodkiewką trzeba zjeść od razu, przechowywany traci estetyczny wygląd.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.