Danie: Deser
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
Ze śmietanką
Jajka ucieramy z cukrem,cukrem waniliowym dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, wlewamy na blaszką wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Galaretkę truskawkową i agrestową rozpuszczamy każdą w pół litra wody, wylewamy do formy, czekamy aż stężeje i kroimy w kostkę.
Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem, pod koniec dodajemy tężejącą galaretkę cytrynową rozrobioną w niewielkiej ilości wody. Delikatnie mieszamy z pokrojonymi pozostałymi dwoma galaretkami.
Biszkopt kroimy na 2 części, przekładamy masą śmietankową, odstawiamy na 4 godziny w chłodne miejsce, przystrajamy dżemem, świeżymi owocami lub po prostu cukrem pudrem.
Należy dokładnie wymieszać ubitą śmietankę z galaretką cytrynową, by nie zrobiły się grudki.
Dodaj komentarz