• Rozpuść niewielką ilość masła na patelni i podsmaż obie kromki pieczywa na rumiany kolor z obu stron (2-3 minuty na stronę). • Zaraz po zdjęciu tostów z patelni natrzyj kromki z jednej strony naciętym ząbkiem czosnku
• Przygotuj pikantny miód: zmieszaj w małej miseczce miód i ocet oraz dodaj wędzoną paprykę i pieprz cayenne do smaku. • Pokrój awokado w plastry i ułóż na zakładkę na kromce chleba. • Rozgnieć twaróg widelcem, możesz dodać odrobinę kwaśniej śmietany, wyłóż twaróg na awokado. • Udekoruj połówkami pomidorków koktajlowych i polej pikantym miodem.
• Pokrój twaróg w plastry i ułóż na zakładkę na kromce chleba. • Na twarogu ułóż plastry wędzonego łososia – możesz zawinąć je dla uzyskania fantazyjnego kształtu. Możesz skropić łososia sokiem z cytryny. • Dodaj kapary, świeży koperek oraz posyp skórką startą ze świeżej cytryny i grubo zmielonym czarnym pieprzem.
Dodaj komentarz