Sos do nachosów, który wykonasz w zaledwie 5 minut!
Sprawdzony przepis na domowe nachosy znajdziesz tutaj.
Osób: 2
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
W średnim garnku rozgrzej masło na średnim ogniu. Dodaj mąkę i mieszaj przez około 1 minutę, aż mieszanina stanie się złocista.
Powoli dodawaj mleko, cały czas mieszając, aby uniknąć grudek. Gotuj mieszankę, mieszając, aż zacznie gęstnieć i osiągnie konsystencję sosu.
Zmniejsz ogień do niskiego i dodaj starty ser Złoty Mazur i sól. Mieszaj, aż ser całkowicie się rozpuści i sos będzie gładki. Jeśli chcesz, możesz również dodać paprykę, aby nadać mu więcej smaku.
Podawaj od razu lub przechowuj w szczelnym pojemniku w lodówce przez kilka dni. Sos najlepiej smakuje z nachosami. Smacznego!
Dodaj komentarz