Sałatka z pomidorami, fetą i orzeszkami pinii

Danie: Kolacja

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy

Danie: Kolacja

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy


Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 200 g miksu sałat
  • 1 garść rukoli
  • 100 g sera fety
  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • ½ awokado
  • 30 g orzeszków piniowych
  • 4 łyżki oleju winogronowego
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • Sól
  • Pieprz
  • ½ łyżeczki chilli

Przygotowanie

Krok 1

Sałaty umyć i przełożyć do miski.



Krok 2

W osobnej miseczce wymieszać olej, miód, sok z cytryny, sól i pieprz oraz chilli. Sos dodać do sałaty i dokładnie wymieszać.



Krok 3

Orzeszki podprażyć na suchej patelni.



Krok 4

Pomidorki koktajlowe umyć i pokroić na ćwiartki, drobno pokroić awokado.



Krok 5

Fetę odsączyć i pokroić w drobną kostkę.



Krok 6

Wszystkie składniki przełożyć do miski z sałatami i posypać podprażonymi orzeszkami pinii.



Wskazówki

Podawać ze świeżym pieczywem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.